Utilizăm cookies pentru ca dumneavostră să aveți o experiență cât mai plăcută. Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie să primim acordul dumneavosatră pentru a seta cookie-urile. Află mai multe.
Cea mai bună salată mediteraneană, proaspătă, ușoară, sănătoasă și gustoasă
Gătește rapid cea mai bună salată mediteraneană, cu salată verde crocantă, inimioare de anghinare, brânză feta, roșii, măsline verzi, bucăți de prosciutto și paste spirale, totul stropit cu o vinegretă de casă extraordinară, pe bază de ulei de măsline.
Putem folosi mai puțin ulei la gătit? Câteva sfaturi utile
Uleiul este esențial pentru gătit. E greu să găsim rețete fără ulei. Dacă totuși vrem să gătim cât mai sănătos, putem alege un ulei de calitate mai bună, cum este uleiul de măsline extravirgin, iar apoi, putem încerca să folosim mai puțin ulei.
Măsline verzi, măsline negre... Ție care îți plac mai mult?
Știm că îți plac măslinele, dar care îți plac mai mult? Cele verzi sau cele negre? Pe lângă culoare, știi care este diferența dintre ele?
Măslinele Kalamata sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente! Află de ce!
Măslinele Kalamata sunt produse doar în peninsula Peloponez din sudul Greciei, dar ele joacă de sute de ani un rol important în dieta umană. Crescând în atmosfera însorită a Greciei, acești măslini au frunzele mai mare decât oricare alții și absorb mai multe raze de soare.
Brânză feta la cuptor cu măsline
Un aperitiv delicios, ușor și rapid de preparat, de mare ajutor mai ales dacă ești în pană de idei. Brânza feta la cuptor cu măsline se prepară în mai puțin de 30 de minute, iar reultatul este incredibil. Ingredientele sunt la îndemână tot timpul anului, deci o poți prepara oricând.
Uleiul de măsline și uleiurile vegetale. Care sunt diferențele?
Folosim ulei în fiecare zi la gătit, fără să dăm prea mare importanță sau fără să ne gândim prea mult la tipul de ulei de folosit și de ce ar trebui să folosim un ulei sau altul. Dar atunci când ne propunem să mâncăm sănătos sau să dorim să slăbim, sunt multe lucruri care trebuie luate în considerare, nu doar tipul de ulei, ci și cantitățile consumate, obiceiurile alimentare și dieta în general.