Utilizăm uleiul de măsline intens în bucătărie, pentru aromă, pentru gust, dar mai ales pentru beneficiile sale de sănătate. Este foarte important să știm cât mai multe despre el, despre cât de mult bine ne poate face, nu doar sănătății, ci și în materie de înfrumusețare. Da, e adevărat, pentru că uleiul presat la rece, obținut doar prin stoarcerea sucului din măsline, fără folosirea căldurii sau a altor produse chimice, este plin de antioxidanți, acizi grași esențiali, vitamine și minerale, care ajută la refacerea pielii degradate, îmbunătățirea nivelului de hidratare și prevenirea apariției semnelor îmbătrânirii. 

Acestea sunt și motivele pentru care uleiul de măsline este ingredientul vedetă pentru numeroase produse cosmetice, cum sunt cele de la Olivin sau Olive Touch, pe care le găsiți în magazinul nostru fizic și online.  Pentru beneficii încă și mai mari în materie de înfrumusețare, uleiul de măsline poate fi utilizat ca atare. Noi îți venim în ajutor cu 4 metode simple, cu ajutorul cărora vei obține un ten sănătos, bine hrănit și hidratat. 

  1. Folosirea uleiului de măsline pentru hidratarea tenului

Prin aplicarea regulată a uleiului de măsline obții o piele moale, suplă și luminoasă. Deoarece uleiul este bogat în grăsimi sănătoase și vitamina E, el ajută la menținerea umidității în interiorul celulelor pielii mai mult timp și previne uscarea. Uleiul de măsline este o alegere excelentă pentru persoanele cu tenul ucat, deoarece menține nivelul de hidratare fără să cauzeze iritații, el neconținând toxine. Uleiul de măsline poate ajuta chiar și la repararea degradărilor produse de razele dăunătoare ultraviolete ale soarelui. Mai mult, aplicarea uleiului de măsline previne pigmentarea, uscăciunea și aspectul tern. 

Cum folosești uleiul de măsline pentru hidratare:

Ia puțin ulei de măsline în mână, freacă-l puțin între palme, apoi aplică-l cu mișcări circulare pe piele. După 15 minute clătește cu apă călduță. Se poate aplica uleiul de măsline după curățare sau înainte de machiaj, pentru o strălucire subtilă.

 

  1. Folosirea uleiului de măsline ca demachiant

Cele mai multe demachiante de pe piață conțin elemente chimice puternice, care pot cauza degradări ale suprafeței pielii și distrugerea echilibrului pH al acestuia. Folosirea regulată a demachiantelor toxice are drept efect uscăciunea tenului, pigmentație, iritații și acnee. Pe de altă parte, uleiul de măsline poate fi o alternativă sigură și necostisitoare, fără astfel de efecte secundare. Iar vestea bună este că uleiul de măsline poate fi utilizat indiferent de tipul de piele, fie că ai tenul uscat, gras, combinat sau sensibil.

Cum folosești uleiul de măsline ca demachiant:

Freacă ulei de măsline pe față pentru a topi machiajul. Cu ajutorul unei dischete, îndepărtează reziduurile de pe față. Folosește un cleanser ușor pentru o piele perfect curată, fără machiaj.

  1. Folosirea uleiului de măsline pentru efectul anti-age

Pe măsura înaintării în vârstă, pielea noastră își pierde colagenul și elasticitatea, rezultatul constând în lăsarea pielii, în apariția liniilor fine și a ridurilor. Radicalii liberi prezenți în mediu pot cauza încă și mai multe degradări, astfel încât apare fenomenul numit îmbătrânire prematură. Uleiul de măsline poate ajuta la repararea tuturor acestor probleme, astfel încât pielea se întinde și capătă un aspect mai tânăr. Un ten bine hidratat este mai puțin predispus la degradări și îmbătrânire, iar cu ajutorul uleiului de măsline poți obține asta. Pentru cele mai bune rezultate, adaugă ulei de măsline în masca ta de față și aplică de două ori pe săptămână.

Cum folosești uleiul de măsline pentru efectul anti-age:

Ia puțin ulei de măsline, iaurt și miere și amestecă totul bine. Aplică pe față pasta obținută și menține 20 de minute, până când se usucă. Apoi clătește totul cu apă călduță.

  1. Folosirea uleiului de măsline ca exfoliant

Folosește uleiul de măsline pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii și toate reziduurile acumulate pe piele. Deoarece uleiul de măsline are calități antibacteriene, aplicarea lui ajută la distrugerea bacteriilor responsabile pentru apariția acneei și a coșurilor. Mai mult, uleiul de măsline nu blochează porii și poate fi folosite pe orice tip de piele pentru exfoliere.

Cum folosești uleiul de măsline pentru exfoliere:

Ai nevoie de puțină sare sau zahăr brun. Adaugă puțin ulei de măsline, iar pasta obținută freac-o puțin pe piele, timp de câteva secunde. Clătește apoi fața cu apă călduță.