Ardei umpluți în stil mediteranean cu pesmet, anșoa, măsline și capere
Proaspăt și simplu. Ardeii umpluți în acest mod sunt o adevărată întruchipare a ingredientelor mediteraneene.
ARDEI UMPLUȚI CU PESMET, ANȘOA, MĂSLINE ȘI CAPERE
- 3 ardei kapia, tăiați pe lungime și curățați de semințe
- 6 fileuri de anșoa în ulei, scurse și feliate
- 6 măsline negre de calitate, gen Kalamata, fără sâmburi și feliate
- 1 linguriță de capere la saramură, scurse
- 1 legătură mică de pătrunjel, mărunțit
- 40 g pesmet proaspăt
- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
Pasul 1
Preîncălzește cuptorul la 180°C. Pregătește o tavă, acoperită cu foaie de copt.
Pasul 2
Așează ardeii pe foaia de copt, cu partea tăiată în sus. Coace-i la cuptor timp de 30 de minute, sau până când se înmoaie. Lasă-i deoparte să se răcorească.
Pasul 3
Amestecă anșoa-urile cu măslinele, caperele, pătrunjelul, pesmetul și uleiul de măsline, pentru a prepara umplutura. Când ardeii s-au răcit suficient pentru a putea lucra cu ei, umple-i cu câte puțin din amestecul preparat și servește-i la temperatura camerei.