Proaspăt și simplu. Ardeii umpluți în acest mod sunt o adevărată întruchipare a ingredientelor mediteraneene. 

ARDEI UMPLUȚI CU PESMET, ANȘOA, MĂSLINE ȘI CAPERE

  • 3 ardei kapia, tăiați pe lungime și curățați de semințe
  • 6 fileuri de anșoa în ulei, scurse și feliate
  • 6 măsline negre de calitate, gen Kalamata, fără sâmburi și feliate
  • 1 linguriță de capere la saramură, scurse
  • 1 legătură mică de pătrunjel, mărunțit
  • 40 g pesmet proaspăt
  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin

Pasul 1

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Pregătește o tavă, acoperită cu foaie de copt.

Pasul 2

Așează ardeii pe foaia de copt, cu partea tăiată în sus. Coace-i la cuptor timp de 30 de minute, sau până când se înmoaie. Lasă-i deoparte să se răcorească. 

Pasul 3

Amestecă anșoa-urile cu măslinele, caperele, pătrunjelul, pesmetul și  uleiul de măsline, pentru a prepara umplutura. Când ardeii s-au răcit suficient pentru a putea lucra cu ei, umple-i cu câte puțin din amestecul preparat și servește-i la temperatura camerei.