Aroma și proprietățile benefice ale uleiului de măsline extravirgin depind de numeroși factori, începând cu varietatea de măsline din care este produs, unde și cum sunt cultivate, metoda de procesare, toate aceste elemente determinând practic calitatea uleiului.

Marii bucătari au propriile lor metode de alegere a uleiului de măsline pentru gătit, insistând în mod special pe calitate. Ei urmăresc în mod special potrivirea perfectă între ulei și preparatele lor.  În special în bucătăria mediteraneană, uleiul de măsline extravirgin este ingredientul esențial, partea cea mai importantă, activă, în jurul căreia se construiesc toate rețetele. 

Peștele și eleganța uleiului de măsline extravirgin

Preparatele cu pește au nevoie de uleiuri de măsline speciale, care să le potențeze savoarea. 

Când e vorba de preparate tradiționale, bucătarii caută adesea uleiuri mai ușoare, cu arome subtile, elegante.

Uleiurile de măsline extravirgine infuzate cu plante aromatice și condimente îmbunătățesc gustul preparatelor pe bază de pește.  Când ai la dispoziție un ulei cu o foarte pregnantă aromă de busuioc, de exemplu, este foarte sigur că vei obține un preparat de excepție. 

Uleiul de măsline aromatizat poate fi folosit cu succes la preparatele cu cod, biban de mare, merluciu, tocane sau ravioli de pește, dar și în supe sau salate.

Uleiul de măsline extravirgin este perfect pentru pește deoarece vine cu un buchet de arome, îi adaugă valoare și eleganță la servire. 

Carnea are nevoie de arome mai puternice

Cea mai bună grăsime pentru gătit este uleiul de măsline extravirgin. 

Când ai nevoie de arome speciale pentru servire, uleiul de măsline organic este exact ceea ce-ți trebuie. 

Bucătarii de profesie aleg uleiul de măsline extravirgin pentru profilul robust și notele distincte, atunci când gătesc preparate din carne. 

Astfel, carnea slabă are nevoie de un ulei de măsline de intensitate medie asezonat cu lămâie, sare, piper și ceapă. Carnea la grătar necesită folosirea unui ulei de măsline cu gust intens, care să-i îmbunătățească gustul original fără să-l acopere. Preparatele din carne macră, dar și cele din miel sau oaie pot profita de pe urma aromei speciale a uleiului de măsline. 

 1. Ulei de măsline extravirgin Livadi 500 ml Promo

  Ulei de măsline extravirgin Livadi 500 ml

  33,90 RON 26,90 RON
 2. Ulei de măsline extravirgin Lesvos Gold 750 ml Promo

  Ulei de măsline extravirgin Lesvos Gold 750 ml

  105,90 RON 84,90 RON
 3. Ulei de măsline extravirgin Kritiki Eleones 5 L Promo

  Ulei de măsline extravirgin Kritiki Eleones 5 L

  219,00 RON 175,00 RON

Uleiurile de măsline care nu sunt extravirgine nu au același standard de calitate și nu conferă rezultatele dorite, putând chiar să distrugă preparatele. 

Există multe tipuri de uleiuri de măsline, fiecare dintre ele diferit prin calitate și aromă, dar cel mai important lucru pe care trebuie să-l știi atunci când vrei să cumperi o sticlă de ulei este să alegi un ulei de măsline extravirgin. Acesta are cu adevărat calitatea și proprietățile pe care te aștepți să le aibă și nu te va dezamăgi.