Oricine iubește cartofii prăjiți. Subțiri sau mai groși, felii rotunde sau wedges, cartofii sunt tentanți în orice moment! Iar când credeai că nu ar putea fi mai irezistibili, iată că au apărut batoanele prăjite de Halloumi, cartofii prăjiți moderni. 

Halloumi brânza grecească semi-tare, obținută dintr-o combinație de lapte de oaie și capră. Ea are un punct de topire mai ridicat, astfel încât este perfectă pentru pus pe grătar sau  pentru prăjit. Pentru a prepara aceste batoane delicioase, brânza se trece printr-un amestec de făină, înainte de a fi prăjită în ulei fierbinte. Se pot servi cu diverse garnituri, inclusiv sosuri precum tzatziki sau maioneză.

Crocante la exterior și perfect gătite la interior, aceste batoane de Halloumi sunt combinația perfectă, ușor de preparat acasă, care îți îmbogățește masa de prânz sau cina. 

Ingrediente

  • o lămâie, tăiată felii wedges
  • 8 linguri de făină
  • un bloc de halloumi (500g), tăiată bastonașe, precum cartofii prăjiți
  • ulei pentru prăjit
  • o mână de frunze de mentă (opțional)
  • sos (tzatziki) pentru înmuiat

Metoda de preparare

  • Se taie brânza halloumi în bastonașe egale, în jur de 1.5 cm grosime
  • Într-un bol se pune făina, se trec bastonașele prin făină până sunt uniform acoperite.
  • Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjesc bastonașele de halloumi, cam două  minute pe fiecare parte, până devin crocante și aurii. 
  • Se scot ușor din ulei și se pun pe prosoape de hârtie pentru a absorbi din ulei. 
  • Se garnisesc cu frunze de mentă și se servesc cu lămâie și/sau tzatziki.