Măslinele sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente, foarte importante pentru orice alimentație normală. Când sunt atât de ușor de introdus în dietă, de ce să profităm de toate beneficiile lor și să începem să consumăm cât mai multe măsline în fiecare zi?

 1. Beneficii pentru digestie

Adesea uităm că măslinele sunt de fapt alimente fermentate. Astfel, pe lângă numeroasele fibre dietare pe care le conțin, măslinele sunt foarte bogate și în bacterii benefice pentru sistemul digestiv, mai precis în Lactobacili. Plusul de bacterii benefice și enzime adăugate în flora intestinală este un aspect important, care ajută la menținerea stării de sănătate a sistemului digestiv, îmbunătățirea stării microbiomului și a digestiei.

 1. Beneficii de înfrumusețare

Acizii grași, antioxidanții, vitamina E și vitamina A pe care le conțin măslinele hrănesc și hidratează atât pielea cât și părul. Vitamina E este cea mai puternică dintre toți antioxidanții din măsline, ea ajută la hrănirea scalpului, creșterea fluxului sangvin prin formarea de noi capilare.  Vitamina A echilibrează pH-ul pielii, ceea ce este esențial pentru o piele sănătoasă, suplă și cu aspect tânăr.

3.Beneficii pentru oase

Studiile au arătat deja că antioxidanții și micronutrienții antiinflamatori precum polifenolii și oleocantalul din măsline sunt esențiali pentru prevenirea bolilor de oase, mai ales pentru osteoporoza, o boală foarte comună la femei, dar și a artritei.

 1. Beneficii pentru minte

Polifenolii sunt elemente chimice care se găsesc în mod natural în măsline. Efectul lor de reducere a stresului a fost deja studiat, iar lipsa stresului menține mintea puternică și ageră. Deoarece creierul este alcătuit în special din acizi grași, iar măslinele conțin în special acizi grași mononesaturați, care ajută la menținerea memoriei și îmbunătățirea concentrării, reducând astfel riscul de apariție a bolilor legate de memorie.

 1. Beneficii pentru inimă

Poate că te gândești că măslinele sunt bogate în grăsimi. E adevărat, dar ele sunt bogate în special în grăsimi mononesaturate, la fel ca cele care se găsesc în nuci sau în avocado. Aceste grăsimi au efect de diminuare a riscului de ateroscleroză și de creștere a nivelului colesterolului bun. Creșterea consumului de măsline, alături de legume și fructe, este o schimbare în bine, benefice pentru organism pe termen lung. 

Dacă te îngrijorează faptul că măslinele sunt sărate, fiecare măslină conținând aproximativ 60 mg de sodiu, nivelul de sare se poate reduce prin diluarea saramurii cu apă și clătirea lor înainte de a fi consumate.

 1. Măsline Mix 25.4 lei/kg

  Măsline Mix 25.4 lei/kg

  începând de la 6,50 RON
 2. Măsline naturale uscate 29.9 lei/Kg

  Măsline naturale uscate 29.9 lei/Kg

  începând de la 7,50 RON
 3. Măsline verzi cu ardei 29.9 lei/Kg

  Măsline verzi cu ardei 29.9 lei/Kg

  începând de la 7,50 RON
 4. Măsline verzi Atlas 29.9 lei/Kg

  Măsline verzi Atlas 29.9 lei/Kg

  începând de la 7,50 RON
 5. Măsline verzi crestate 34.9 lei/Kg

  Măsline verzi crestate 34.9 lei/Kg

  începând de la 8,90 RON
 6. Măsline verzi umplute cu migdale 47.9 lei/Kg

  Măsline verzi umplute cu migdale 47.9 lei/Kg

  începând de la 11,90 RON
 7. Măsline Kalamata Uscate 29.9 lei/Kg

  Măsline Kalamata Uscate 29.9 lei/Kg

  începând de la 7,90 RON
 8. Măsline Kalamata fine 19.9 lei/Kg

  Măsline Kalamata fine 19.9 lei/Kg

  începând de la 4,90 RON
 9. Măsline verzi cu gogoșari 29.9 lei/Kg

  Măsline verzi cu gogoșari 29.9 lei/Kg

  începând de la 7,90 RON
 10. Măsline Kalamata fără sâmburi 39.9 lei/Kg

  Măsline Kalamata fără sâmburi 39.9 lei/Kg

  începând de la 9,90 RON