Prin presarea măslinelor se obține acest ulei deosebit, uleiul de măsline extravirgin, de ale cărui calități beneficiază din plin și industria cosmetică.

Bogăția de acizi grași și antioxidanți a uleiului de măsline contribuie mult și la sănătatea părului. Tratarea regulată a părului cu ulei de măsline întărește firul de păr și foliculii, are un efect calmant asupra scalpului și stimulează creșterea părului.

Iată care sunt cele mai importante 5 beneficii ale uleiului de măsline pentru creșterea părului:

1) Uleiul de măsline previne ruperea firelor de păr

Uleiul de măsline este bogat în acizi grași omega 6, care ajută la prevenirea uscării și a ruperii firelor de păr. Uleiul de măsline întărește părul și are un efect de balsam, îmbunătățindu-i textura și  aspectul părului.

Uleiul de măsline hidratează părului și îi adaugă greutate, în special în perioadele calde și uscate ale anului.

2) Uleiul de măsline calmează scalpul

Uleiul de măsline are calități antiinflamatorii, ceea ce ajută la calmarea disconfortului scalpului. Prin efectul său hidratant calmează mâncărimile, reduce uscăciunea, combate mătreața și eliberează foliculii și porii blocați.

3) Uleiul de măsline stimulează creșterea părului

Uleiul de măsline este foarte benefic pentru creșterea părului deoarece reduce acumulările  excesive de sebum. Acest sebum împiedică creșterea noilor foliculi de păr și creșterea părului în general.

4) Uleiul de măsline înmoaie părul

Este foarte recomandată utilizarea uleiului de măsline pentru îngrijirea părului, mai ales dacă acesta are o textură aspră. Aceasta deoarece uleiul de măsline ajută la înmuierea firelor de păr și reduce încâlcirea. Uleiul de măsline mai conține și vitaminele A și E, care înmoaie părul.

5) Uleiul de măsline repară părul degradat

Uleiul de măsline este o substanță grozavă, care conține antioxidanți și vitaminele E și A, nutrienți foarte eficienți în repararea părului degradat, care a fost supus la diverse tratamente, dar și a părului vopsit, care are un deficit de nutrienți.

Uleiul de măsline luptă cu fungii și bacteriile în timp ce crește circulația sangvină și stimulează foliculii să refacă firele de păr degradate. Mai ajută și la menținerea umidității, protejând proteina keratină a părului.

Cum aplici uleiul de măsline pe păr

  • măsoară o cantitate redusă de ulei de măsline, mai ales dacă este prima oară când aplici ulei de măsline pe păr
  • aplică uleiul de măsline pe părul uscat și pe scalp
  • lasă uleiul de măsline să se odihnească pe păr timp de aproximativ 15 minute, acoperit cu o cască de duș
  • apoi clătește părul cu apă fierbinte
  • șamponează părul din nou, mai ales dacă a rămas puțin uleios
  • piaptănă părul folosind un pieptene cu dinții rari

Vezi aici mai multe produse de îngrijire a părului cu ulei de măsline organic!