Nimic nu e mai potrivit în această perioadă de vară decât un grătar, cu carne, legume sau chiar cu brânză. Dacă te gândești că brânza se topește sau se lipește de grătar, ei bine, acest lucru nu este valabil în cazul halloumi. 

Halloumi este o brânză mai specială, parcă specială pentru grătar, o brânză ușor scârțâitoare, care nu se topește complet.  Halloumi este originară din Cipru și se prepară în mod tradițional din lapte de oaie și capră. Când este prăjită pe grătar, formează acele urme specifice și este absolut delicioasă.  Se poate consuma și crudă, dar cea mai gustoasă este pusă pe grătar, cu ceva roșii alături. 

Brânza Halloumi are un gust ușor acrișor, însă atunci când este gătită pe grătar capătă o aromă de fum și o consistență crocantă. 

Rețeta de Halloumi la grătar

Ingrediente

Opțional:

  • semințe de susan prăjite
  • lămâie
  • sare de mare
  • salată verde sau rucola
  • miere
  • ulei de măsline
  • roșii

Instrucțiuni de preparare:

Feliile groase de halloumi se pun direct pe grătarul încins. Se prăjesc câte 2-3 minute pe fiecare parte, până se formează acele minunate urme de grătar

Se servește caldă cu pita proaspătă sau cu pâine prăjită și cu una dintre variantele de topping de mai jos:

  • semințe de susan prăjite, suc proaspăt de lămâie și sare de mare, pe pat de frunze de salată verde sau rucola
  • semințe de susan prăjite și un strop de miere
  • felii de roșii la grătar și un strop de ulei de măsline extravirgin grecesc