Uleiul de măsline a fost folosit de secole ca produs de înfrumusețare, încă de la Egiptenii și Grecii antici, fiind chiar unul dintre cele mai vechi “cosmetice”. Anticii nu puteau explica de ce uleiul de măsline face pielea atât de fină, de suplă și de curată, însă oamenii de știință de astăzi au studiat uleiul de măsline și i-au descoperit calitățile. 

În linii mari, uleiul de măsline conține antioxidanți numiți polifenoli, care ajută la protecția pielii. Datorită acestora, uleiul de măsline a ajuns să fie folosit în nenumărate moduri, ca parte a rutinei de îngrijire a pielii. 

De aceea am pregătit pentru voi unele dintre cele mai simple metode de introducere a uleiului de măsline în rutina de îngrijire.

  1. Masca de față cu ulei de măsline

O mască de față pe bază de ulei de măsline menține elasticitatea pielii, finețea, îi conferă hidratarea perfectă și o strălucire naturală. 

O rețetă simplă se prepară folosind o lingură de ulei măsline, puțină miere și un gălbenuș de ou. Amestecă totul bine. Aplică pasta obținută pe față și menține-o timp de 15 minute ca să acționeze. Apoi clătește cu apă călduță. Rezultatele vor fi vizibile.

Vezi aici și alte măști cosmetice pentru față pe bază de ulei de măsline.

  1. Tratament zilnic cu ulei de măsline

Dacă pielea ta este uscată și cu puncte negre, acest tratament pe bază de ulei de măsline este cea mai potrivită soluție pentru problemele tale. 

Ai nevoie doar de o lingură de ulei de măsline. Cu vârful degetelor, freacă ulei pe față, în zona cu probleme, cu mișcări circulare. Freacă mai ferm pe la nas, obraji și frunte. Masează timp de cel puțin 2 minute. Acum ia un prosop de față și înmoaie-l în apă fierbinte.

Apa trebuie să fie atât de fierbinte cât poți suporta. Pune pe față prosopul fierbinte, apasă-l și menține-l până când se răcește. Poate dura 30-40 de secunde. După ce ai îndepărtat prosopul, înmoaie-l din nou în apă fierbinte. De această dată, în loc să presezi, freacă ușor cu prosopul toată fața, încercând să îndepărtezi stratul de ulei de măsline. Usucă apoi fața cu un prosop de hârtie. Repetă tratamentul în fiecare dimineață și seară. Într-o săptămână, rezultatele vor fi de-a dreptul miraculoase.

  1. Efect anti-age datorită calității antioxidante a uleiului de măsline

Uleiul de măsline este un puternic antioxidant. Datorită acestei calități, este foarte eficient în protejarea pielii împotriva impactului dăunător al radicalilor liberi, cei care provoacă îmbătrânirea pielii. 

Vezi aici produse cosmetice pe bază de ulei de măsline cu efect anti-age.

  1. Hidratare cu ulei de măsline

Uleiul de măsline este un foarte bun hidratant natural. El ajută la menținerea elasticității pielii și îi conferă un aspect fin, suplu și strălucitor.

Vezi aici produse cosmetice pe bază de ulei de măsline cu efect de hidratare.

  1. Cură pentru puncte negre și puncte albe

Uleiul de măsline este un remediu natural foarte bun pentru puncte negre și puncte albe. Masajul regulat al feței cu ulei de măsline estompează cicatricile și urmele de coșuri de pe față, lăsând-o curată și sănătoasă.