Chifteluțe prăjite în sos bogat de roșii, usturoi și măsline. Se pot servi cu paste, orez sau piure de cartofi, pentru o masă de familie sănătoasă.

INGREDIENTE

Pentru chifteluțe

  • 500g carne de porc slabă, tocată
  • 1 ceapă roșie mică, rasă sau tăiată foarte fin 
  • un praf de fulgi de chilly (opțional)
  • ½ linguriță semințe de fenicul zdrobite la pistil și mojar
  •  4 linguri de parmezan ras

Pentru sosul de roșii cu măsline verzi

  • ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi, feliați
  • 2 conserve de 400g de roșii cubulețe
  • 4 cuișoare
  • 12 măsline verzi, fără sâmburi și tăiate în sferturi
  • puțin busuioc, mărunțit

Pentru garnitură

  • 300g tagliatelle
  • un cubuleț de unt

METODA DE PREPARARE

PASUL 1

Pentru a prepara sosul, încălzește 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie non-aderentă. Adaugă usturoiul și călește-l ușor timp de câteva minute. Apoi adaugă cubulețele de roșii și cuișoarele, lasă să fiarbă timp de 15 minute până când sosul se îngroașă puțin, zdrobind ușor roșiile pe măsură ce se gătesc

PASUL 2

Între timp, prepară chifteluțele. Se pun toate ingredientele într-un bol, se asezonează și se amestecă bine cu mâna. Formează biluțe de mărimea unei nuci. Vei obține aproximativ 20 de bucăți.

PASUL 3

Încălzește într-o tigaie neaderentă o lingură de ulei de măsline și prăjește biluțele peste tot, fără să pui prea multe odată în tigaie. 

PASUL 4

Scoate cuișoarele din sosul de roșii, apoi adaugă chifteluțele și măslinele verzi. Mai fierbe încă 20 de minute. La final adaugă busuiocul. Servește cu tagliatelele cu unt.