Măslinele, unul dintre superalimentele mediteraneene, sunt cultivate de sute de ani. Cel mai vechi măslin din lume este localizat în Creta, are 3,000 de ani și încă mai produce măsline de calitate.

Oricât de mici sunt măslinele, beneficiile lor de sănătate sunt cu adevărat incredibile. Sunt bogate în antioxidanți, acizi grași sănătoși mononesaturați și au calități antibacteriene, antiinflamatorii și antivirale. Sunt excelente pentru inimă, ficat, metabolism și altele. Trebuie doar să consumi câteva măsline în fiecare zi. 

Măslinele reduc inflamația și nivelul stresului oxidativ

Măslinele reprezintă un remediu natural pentru reducerea inflamației cronice, având un conținut bogat de antioxidanți, inclusiv hidroxitirozol și acid oleanolic. 

Inflamația severă determină stresul oxidativ, când radicalii liberi în exces distrug celulele sănătoase. Această situație poate conduce la diabet, cancer, accidente vasculare, boli de inimă sau artrită reumatoidă. 

!!!Consumul de măsline bogate în antioxidanți este o alegere sănătoasă, mai ales pe măsură ce înaintăm în vârstă!!!

 1. Măsline Mix 25.4 lei/kg

  Măsline Mix 25.4 lei/kg

  începând de la 6,50 RON
 2. Măsline naturale uscate 29.9 lei/Kg

  Măsline naturale uscate 29.9 lei/Kg

  începând de la 7,50 RON
 3. Măsline verzi cu ardei 29.9 lei/Kg

  Măsline verzi cu ardei 29.9 lei/Kg

  începând de la 7,50 RON

Măslinele îmbunătățesc sănătatea inimii

Măslinele conțin 74% acid oleic. Acesta este principalul motiv pentru care consumul de măsline ajută la îmbunătățirea sănătății inimii. 

În plus, un studiu prezentat de “International Journal of Food Science & Technology” a arătat că acizii grași mononesaturați au capacitatea de a regla nivelul colesterolului și de a reduce tensiunea arterială.

Măslinele reduc riscul apariției cancerului

Măslinele sunt alimentul favorit în regiunea Mediteraneană, la micul dejun, la prânz și chiar la cină. 

Un studiu publicat recent în “Current Pharmaceutical Biotechnology“ arată că măslinele pot reduce durata de viață a celulelor cancerigene datorită proprietăților antioxidante și conținutului de acid oleic.

Deși sunt necesare mai multe cercetări, studiile preliminare au arătat că extractele de măsline pot lupta în mod eficient cu cancerul de sân, stomac sau colon.

Măslinii ajută în lupta cu gripa și răceala

Oleuropeina polifenolică descoperită în extractul de frunză de măslin are calități antibacteriene, antivirale și vindecătoare. Astfel, extractul de frunză de măsline este un excelent remediu natural pentru gripă și răceală datorită calităților antibacteriene, antivirale, antiinflamatorii și antioxidante. 

Un studiu publicat în revista “Nutrients“ a arătat că atleții care au consumat extract de frunză de măsline au obținut o reducere cu 28% a numărului de zile de îmbolnăvire. 

Măslinele protejează ficatul

Măslinele pot ajuta la protejarea și detoxifierea ficatului. Nu este deloc neobișnuită apariția acumulărilor toxice în ficat. Cercetările arată că acest tip de grăsime este o metodă de autoprotecție a ficatului, dar este și un indicator al stresului ficatului. Astfel, consumul de măsline și de ulei de măsline extravirgin ajută la reducerea bolii ficatului gras non-alcoolic.