Utilizăm cookies pentru ca dumneavostră să aveți o experiență cât mai plăcută. Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie să primim acordul dumneavosatră pentru a seta cookie-urile. Află mai multe.
Trucuri de gătit cu diverse tipuri de ulei de măsline
Fertila regiune Mediteraneană este locul perfect pentru livezile de măslini, care sunt cultivați de mai mult de 6,000 de ani. Cu toate acestea, uleiul de măsline este produs în numeroase locuri ale lumii și în diverse varietăți, fiecare cu calități specifice.
Cele mai importante beneficii nutritive și de sănătate ale măslinelor
Măslinele, fructe mici, ovale, care cresc mai ales în zona Mediteraneană, sunt foarte benefice pentru sănătate, datorită conținutului de grăsimi sănătoase și de fitonutrienți protectori.
Totul despre măsline: calități nutritive și beneficii de sănătate
Măslinele sunt considerate fructe, fiind înrudite cu cireșele, piersicile, fisticul și migdalele. Datorită bogăției de vitamine, acizi grași sănătoși și antioxidanți, măslinele conferă numeroase beneficii de sănătate. Când le savurăm în salate, sandwich-uri, pizza, aperitive, ne bucurăm nu doar de gustul, ci și de calitățile lor deosebite.
Uleiul de măsline ți se pare prea amar? Iată cum poți rezolva problema
Probabil ți s-a întâmplat și ție. Ai desfăcut o sticlă de ulei de măsline, ai picurat puțin pe o felie de pâine, dar parcă e prea amar, este atât de puternic încât îți cauzează o senzație de arsură în gât.
Adevăruri nespuse despre uleiul de măsline
Sunt nenumărate motive pentru care uleiul de măsline, în special uleiul de măsline extravirgin crește din ce mai mult în popularitate. În primul rând, uleiul de măsline extravirgin este bogat în antioxidanți, polifenoli și acizi grași mononesaturați, care contribuie la marea lui valoare nutrițională, iar apoi este gustul delicios pe care îl conferă salatelor, soteurilor și chiar prăjiturilor.
Măslinele sunt fructe sau legume? De ce sunt ele atât de importante?
Măslinele sunt, în mod obișnuit, o garnitură delicioasă pentru alimente sărate sau picante. Ne gândim în special la pizza, aperitive, salate sau chiar martini. Ceea ce este interesant și e posibil să nu știi este că măslinele negre și cele verzi sunt în fapt aceleași măsline. Pur și simplu, măsline negre sunt coapte, iar cele verzi sunt crude.