Uleiul de măsline a fost dintotdeauna folosit pentru a curăța ceara din ureche și pentru tratarea infecțiilor urechii. Într-adevăr uleiul poate sparge ceara întărită care blochează canalul urechii, în timp ce hidratează pielea local.

Ceara, secreția galbenă din urechea exterioară, joacă un rol important în menținerea sănătății urechii. Ea are un rol protector, însă dacă este în cantitate prea mare ea se acumulează și se întărește, blocând canalul urechii. Încercarea de îndepărtare a cerii întărite cu ajutorul bețișoarelor poate împinge ceara mai adânc în canal. 

O cantitate mică de ulei de măsline adăugată în ureche nu poate avea efecte secundare. În schimb, poate ajuta la înmuierea și spargerea cerii întărite. O cantitate mare de ceară acumulată poate da o serie de simptome neplăcute, printre care: senzație de plin, durere, țiut sau zgomot în ureche, pierderea parțială a auzului. 

Uleiul de măsline ajută ceara să se înmoaie și astfel să fie îndepărtată mai ușor. Este important de notat că uleiul de măsline nu dizolvă ceara, ci doar o înmoaie. 

Folosește o cantitate mică de ulei, pentru a evita mâncărimile, iritația sau eventuala inflamație a canalului urechii. Cea mai simplă metodă de îndepărtare a cerii din ureche este la duș, cu un prosop curat. Bețișoarele sunt de evitat, pentru că este ușor să apeși prea tare și să spargi timpanul urechii. 

Pentru a pune o singură picătură de ulei în ureche, folosește o pipetă curată. Astfel ai posibilitatea de a controla cantitatea de ulei folosită. Stând pe partea opusă urechii afectate, strânge ușor pipeta și pune o picătură de ulei în ureche. Apoi masează ușor urechea pentru a ajuta uleiul să pătrundă în ceara întărită. 

După ce ai îndepărtat ceara, usucă urechea cu un prosop curat sau chiar cu uscătorul depr la minim. Încearcă remediul o dată pe săptămână, timp de una sau două săptămâni. Dacp nu observi îmbunătățiri, este mai bine să mergi la un doctor. 

La fel ca și la gătit, uleiul de măsline pe care îl folosești chiar și pentru curățarea urechii trebuie să fie de cea mai bună calitate. Recomandat este uleiul de măsline extravirgin, care nu conține chimicale sau aditivi artificiali. Caută un ulei de măsline presat la rece, deoarece aceste nu a fost afectat de căldură și conferă maximum de beneficii de sănătate. 

 1. Ulei de măsline extravirgin Livadi 500 ml Promo

  Ulei de măsline extravirgin Livadi 500 ml

  33,90 RON 26,90 RON
 2. Ulei de măsline extravirgin Lesvos Gold 750 ml Promo

  Ulei de măsline extravirgin Lesvos Gold 750 ml

  105,90 RON 84,90 RON
 3. Ulei de măsline extravirgin Kritiki Eleones 5 L Promo

  Ulei de măsline extravirgin Kritiki Eleones 5 L

  219,00 RON 175,00 RON

Încearcă să folosești doar o cantitate foarte mică de ulei pentru curățarea urechii. Astfel nu îți asumi niciun risc, iar cantitatea este suficientă pentru a înmuia ceara și a o îndepărta mai ușor din ureche.