Folosirea uleiului de măsline la supe și tocănițe
Uleiul de măsline extravirgin de calitate poate fi cheia succesului oricărei supe tradiționale. Cele mai sănătoase grăsimi din uleiul de măsline adaugă o savoare unică ciorbelor, tocănițelor, dar și supelor cremă.
Adăugat într-o supă, uleiul de măsline extravirgin are un efect esențial asupra rezultatului final și face acest lucru într-un mod foarte specific. Orice fel de supă poate beneficia de pe urma utilizării uleiului de măsline extravirgin, un ingredient esențial al tradiției culinare mediteraneene.
Folosirea uleiului de măsline le preparare, dar și ca detaliu final
Când este folosit la gătit, uleiul de măsline adaugă oricărei rețete o cantitate considerabilă de grăsimi sănătoase, dar mai ales adaugă aromă, datorită profilului său vegetal unic. Acesta este motivul pentru care devine un ingredient semnificativ pentru prepararea supelor, pentru sotarea legumelor sau în amestecul pentru paste.
Cei mai mulți bucătari folosesc uleiul de măsline pentru sotarea ingredientelor principale ale supei, fie că este o supă gourmet sau una de legume. Pe de altă parte, alți bucătari folosesc uleiul de măsline pentru tușa finală, mai ales în cazul supelor cremoase sau dense, dar și pentru tocănițe.
În cazul supelor cremă, unde densitatea joacă un rol esențial, gustului uleiului de măsline extravirgin adăugat la final se simte mai bine, amplifică aspectul gustativ. Când este folosit la sotarea usturoiului sau legumelor folosite ca bază pentru ciorbă, uleiul de măsline extravirgin adaugă aromă și caracter rețetei, îi îmbunătățește aspectele olfactive și gustative.
Uleiul de măsline extravirgin este foarte bogat în grăsimi sănătoase, dar el nu trebuie exagerat în folosirea lui, ci trebuie adăugat în cantități potrivite. Atunci când este adăugat rece, la final, eliberează polifenoli și își pune în valoare aroma. Nu este nevoie de mai mult de 30 g de ulei într-o porție.