Uleiul de măsline adaugă strălucire, volum și aspect mătăsos părului tău. Află cele mai importante informații legate de beneficiile și modul de utilizare al uleiului de măsline pentru îngrijirea părului și începe să-l folosești și tu! 

Beneficiile uleiului de măsline pentru păr

Uleiul de măsline are abilitatea de a pătrunde în profunzimea firului de păr, într-un mod în care puține alte uleiuri o pot face. Abundența de grăsimi mononesaturate din uleiul de măsline este practic responsabilă pentru această calitate de impregnare și de întărire a părului. Astfel, uleiul de măsline ajută la menținerea umidității în interiorul fibrelor de păr, ceea ce ajută și la reducerea gradului de rupere. Luciul părului este în mod obișnuit asociată cu folosirea uleiul de măsline care înmoaie cuticulele exterioare ale firelor de păr.

Principalele elemente chimice din uleiul de măsline sunt acidul oleic, acidul palmitic și  scualena, toate având calități emoliente și de înmuiere. Emolienții se găsesc în mod obișnuit în balsamurile de păr și în unele șampoane, însă uleiul de măsline este unul natural și nu are nevoie de aditivi chimici. 

Important de știut

Uleiul de măsline poate face minuni pentru părul tău, însă trebuie să ții cont și de firul de păr. În special părul drept și foarte fin reține uleiul mai mult decât alte tipuri de păr. Uleiul natural produs de glande coboară mai repede de-a lungul părului drept decât în cazul celui aspru sau ondulat. Aceasta înseamnă că folosirea uleiului de măsline încarcă și îngrașă excesiv acest tip de păr.

Părul des și cel uscat beneficiază foarte bine de folosirea uleiului de măsline, care reține umiditatea și îl întărește. Părul care a suferit diverse tratamente, decolorare sau vopsire, poate de asemenea beneficia de pe urma plusului de umiditate pe care îl conferă uleiul de măsline. Ar trebui doar să aștepți cel puțin 72 de ore după ce ai efectuat tratamentele pentru a aplica uleiul de măsline.

Iată și rețetele care te pot ajuta să readuci la viață părul tern și uscat!

Mască hidratantă cu ulei de măsline, miere și ou

Uleiul de măsline hidratează părul uscat, oul conține vitaminele A și E, iar mierea blochează umiditatea în interior.

Bate un ou împreună cu 2 linguri de ulei de măsline și 2 linguri de miere. Masează amestecul obținut în mod uniform peste tot pe păr. Menține 15-20 de minute, apoi spală părul ca de obicei, cu șampon și balsam. 

Folosește această mască o dată pe săptămână dacă ai părul fin și de două ori pe săptămână dacă ai părul ondulat, pentru o îngrijire optimă.

Mască echilibrantă cu ulei de măsline și de arbore de ceai

Încearcă aceast mască simplă cu ulei de măsline și ulei de arbore de ceai pentru hrănirea părului, reducerea acumulărilor și calmarea scalpului iritat, pe lângă luciul adăugat buclelor tale.

Amestecă 2 linguri de ulei de măsline cu 4-5 picături de ulei de arbore de ceai. Piaptănă amestecul în păr, începând cu scalpul și mergând până la vârfuri. Menține masca 30 de minute apoi clătește.

Mască regenerantă cu ulei de măsline, banană și miere

Dacă ai părul uscat sau electrizat, ai nevoie de o mască pe care să o menții mai mult timp pentru a-i maximiza potențialul hidratant. Combinația de ingrediente din această mască este sigură pentru utilizare peste noapte și îți va hidrata părul în profunzime. 

Ingrediente:

 • 2 linguri de ulei de măsline
 • 1/2-1 linguri de miere, în funcție de lungimea părului
 • 1-2 banane coapte, în funcție de lungimea părului

Pași de urmat:

 • decojește banana și zdrobește-o într-un bol cu o furculiță până obții o consistență fină
 • adaugă mierea și uleiul de măsline și amestecă până obții o  textură uniformă.
 • aplică amestecul pe părul curat, șters cu prosopul, cu ajutorul degetelor, acordând atenție specială scalpului și rădăcinilor.
 • treci cu pieptănul prin păr pentru a te asigura că masca este uniform distribuită apoi acoperă părul cu o cască de duș..
 • pune un prosop peste pernă în timpul nopții pentru protecție și clătește părul a doua zi dimineață cu apă caldă

Acest tip de mască care se menține peste noapte este eficientă pe părul curat, încă umed după ce a fost uscat cu prosopul. Folosește-o o dată pe săptămână pentru rezultate optime și repararea părului.

Masca cu ulei cald

Uneori ce e mai simplu funcționează cel mai bine. Un tratament cu ulei cald de măsline ar putea fi tot ce ai nevoie pentru obținerea părului moale și fin pe care ți-l dorești. 

Pași de urmat:

 • Într-un bol mic, încălzește câteva linguri de ulei de măsline extravirgin. Cantitatea exactă depinde de lungimea părului dar oricum nu ai nevoie de mult ulei. Începe prin a încălzi uleiul timp de 10 secunde și continuă cu intervale de câte 5 secunde.
 • testează temperatura pe mână și lasă să se răcească puțin dacă e nevoie
 • după ce ai obținut temperatura cea mai confortabilă pentru tine, începe să-l torni ușor pe scalp, în cantități mici. Masează din când în când uleiul pe scalp și pe păr. 
 • acoperă părul cu o cască de duș. Evită folosirea unui prosop, care va absorbi uleiul. Menține masca pentru 30 de minute, apoi clătește cu apă și un șampon ușor. 

Mască hrănitoare cu avocado și ulei de măsline

Avocado este foarte bogat în antioxidanți și acizi grași, fiind un tratament foarte hrănitor pentru păr, în special când este combinat cu ulei de măsline.

Zdrobește un avocado mic și amestecă-l cu 2 linguri de ulei de măsline presat la rece, până obții o consistență fină. Împarte părul în șuvițe și aplică cu grijă masca pe fiecare. Acoperă părul cu o cască de duș și menține jumătate de oră. Clătește apoi cu apă caldă și un șampon ușor.

Nutrienții din uleiul de măsline împreună cu cei din avocado conferă luciu părului, mai ales dacă masca este utilizată în mod regulat.

Vezi aici mai multe produse de îngrijirea părului pe bază de ulei de măsline!