Măslinele marinate cu rozmarin și ulei de măsline infuzat cu usturoi și coajă de lămâie sunt un aperitiv ușor, pe care să îl ții mereu la îndemână, pentru orice ocazie. Se fac rapid și se pot servi imediat sau se pot păstra la frigider timp de săptămâni întregi, timp în care gustul și aroma devin din ce în ce mai pregnante.

Cele mai gustoase sunt servite pe pâine prăjită cu feta, pot fi adăugate pe platourile tale festive sau la salatele cu paste. 

Pentru încântarea ochilor și a papilelor gustative, poți folosi o combinație de varietăți de măsline, începând cu măslinele Kalamata, cărnoase și astringente, și continuând cu alte măsline verzi sau negre. De preferat sunt măslinele în saramură, nu în ulei, pentru că acestea sunt deja puțin aromate, eventual măsline fără sâmburi, pentru că sunt mai ușor de consumat. 

Ai nevoie de

 

Cum se prepară

  • Alege un borcan cu capac. Această rețetă umple un borcan de 1 litru. 
  • scurge și clătește măslinele
  • încălzește uleiul cu usturoiul zdrobit, coaja rasă de lămâie, fulgii de chilli, boabele de piper și jumătate dintre plantele aromatice, într-o tigaie, la foc mediu. Învârte în amestec până când uleiul se încălzește și se eliberează aroma, aproximativ 3-4 minute.
  • ia amestecul de pe foc și asezonează cu sare
  • toarnă uleiul cald peste măsline. Pune măslinele în borcan, cu căței de usturoi și plante aromatice proaspete și infuzate. Toarnă uleiul aromatizat peste măsline. 
  • trebuie lăsate la marinat la frigider cel puțin 30 de minute.