14 decembrie 2022 by Irini Olives
Paste cu legume și sos cremos de feta
O idee de masă nutritivă, aromată și colorată, pentru momentele în care nu ai timp să gătești ceva mai complex.
Ingrediente pentru salata de paste
- 250g de paste, la alegere
- 100g măsline kalamata, mărunțite
- 60g roșii mărunțite
- 100g castravete, feliat
- 50g ceapă roșie, mărunțită
- 60g de ardei copți, mărunțițit
Ingrediente pentru dressingul cremos de feta
- 100g de brânză feta
- 50g de iaurt simplu
- 60ml ulei de măsline
- sucul de la o lămâie
- 1 ceapă mică mărunțită
- sare și piper după gust
Metoda de preparare
- pastele se gătesc conform instrucțiunilor de pe ambalaj
- când sunt gata, se trec prin apă rece și se scurg
- pastele și celelalte ingrediente pentru salată se pun într-un bol mare și se amestecă
- ingredientele pentru dressing se pun la blender, până obții o consistență fină și cremoasă
- adaugă dressingul peste salata de paste și servește. Se poate lăsa la marinat câteva ore înainte de servire sau se poate consuma imediat.