Puiul la grătar alături de legume proaspete, măsline și brânză feta nu poate avea decât o aromă și o savoare deosebită. În serile lungi de vară, când nu vrei să stai prea mult în bucătărie, încinge grătarul și prepară această rețetă delicioasă. 

Ingredientele de care ai nevoie:

  • 4 bucăți de piept de pui, fără piele și fără os
  • 1 ceapă roșie medie, tăiată felii transversale
  • 1 dovlecel mare, feliat pe lungime
  • ulei de gătit
  • ¼ linguriță piper negru
  • ½ linguriță sare
  • 2 linguri pătrunjel proaspăt, mărunțit
  • 2 linguri oregano mărunțit
  • 1 ½ linguri ulei de măsline
  • 1 lingură oțet din vin roșu
  • 150 g de roșii cherry tăiate în sferturi
  • 150 g de boabe de năut, scurse și fără sare
  • 50 g de brânză feta, mărunțită
  • 8 măsline kalamata, fără sâmburi și tăiate în jumătate

Instrucțiuni de preparare

Pasul 1

Încălzește grătarul la temperatură medie. Stropește cu puțin ulei pieptul de pui, ceapa și dovlecelul. Presară puiul cu piper și 1/4 linguriță de sare. Pune puiului pe grătarul stropit și el cu ulei. Lasă să se gătească, întorcându-l ocazional, aproximativ 8 minutes. Ia apoi puiul de pe grătar și pune ceapa și cu dovlecelul, după ce ai stropit din nou grătarul cu puțin ulei. Lasă legumele pe grătar 2-3 minute, până când se rumenesc ușor și se înmoaie. 

Pasul 2

Amestecăt într-un bol pătrunjelul, oregano, uleiul de măsline, oțetul și restul de sare. Apoi adaugă roșiile, boabele de năut, brânza feta și măslinele. Amestecă pentru uniformizare. Adaugă ceapa și dovlecelul tăiate bucăți mari, amestecând din nou. Feliază pieptul de pui, adaugă-l și pe el în salată. Servește imediat.

În 25 de minute, cina este servită. Poftă bună!