Pizza cu măsline și roșii uscate
Prepară o pizza cu crustă superbă, crocantă, la fel ca la pizzerie, în cuptorul tău de acasă. Nu îți vom spune cum să prepari aluatul, dar îți vom împărtăși câteva secrete, pentru ca pizza ta să poată fi servită și celor mai pretențioși invitați.
Ingredientele de care ai nevoie sunt
- 80 ml ulei de măsline extravirgin
- 700 g aluat de pizza
- 300 ml sos de tomate
- 200 g parmezan ras
- 200 g mozzarella rasă
- 300 g cubulețe de brânză gouda sau edam
- ½ ceapă roșie, feliată fin
- 1 borcan de roșii uscate în ulei
- 200 g măsline fără sâmburi
Instrucțiuni de preparare
- Preâncălzește cuptorul la 220°C. Unge o foaie de copt cu 3 linguri de ulei de măsline.
- Întinde ușor aluatul de pizza peste foaia de copt. Unge suprafața aluatului cu restul de ulei de măsline și lasă-l să se odihnească 15 - 20 de minute.
- Mai întinde puțin aluatul și apoi pune sosul de roșii în strat uniform peste aluat.
- Împrăștie parrmezanul, mozzarella și cubulețele de brânză peste sos, cât mai uniform. Aranjează apoi ceapa roșie, măslinele și roșiile uscate pe toată suprafața.
- Dă tava la cuptor și lasă să se coacă până când brânza se topește, devine ușor aurie, iar crusta este bine rumenită, nu mai mult de 18 - 20 de minute.
- Lasă să se răcorească 5 - 10 minute înainte de a o tăia și a o servi caldă.