Lumea cosmeticelor profită la maximum de beneficiile utilizării algelor de mare. Datorită calităților lor, algele au capacitatea de revitalizare a tenului și a pielii. 

Apa sărată în care cresc algele este foarte bogată în nutrienți benefici pentru piele, algele fiind un ingredient îndrăgit și utilizat în numeroase creme și săpunuri.  Dacă pielea ta pare ternă sau suferă de uscăciune și de lipsa strălucirii, ar trebui să încerci produsele cu alge. 

Algele sunt extremofile, ceea ce înseamnă că trăiesc în condiții de mediu extrem de dure, fiind capabile să supraviețuiască, să se multiplice și chiar să se vindece singure. 

Beneficiile algelor pentru piele

Algele și alte plante marine au fost utilizate de secole ca remedii naturale pentru piele în nenumărate culturi din întreaga lume, inclusiv în cultura grecească.

Extractele de alge sunt cheia pentru o piele sănătoasă și revitalizată. În general, algele au impresionante calități antioxidante, vitale pentru o bună îngrijire a pielii. Ele lucrează pentru calmarea pielii, absorbind radiațiile UV și ajutând la hidratarea, hrănirea și iluminarea tenului. Având și calități anti-îmbătrânire, algele au devenit foarte populare pentru acest beneficiu.

Algele de mare sunt bogate în vitamine, minerale, aminoacizi, proteine și lipide, fiind foarte utile și sigure în cosmetică. Beta-carotenul care se găsește în alge produce vitamina A ( retinol), care ajută activitatea celulară și stimulează dezvoltarea noilor straturi de piele și a colagenului, promovând în același timp vindecarea pielii. Foarte importantă este și întărirea barierei de lipide a pielii, care echilibrează nivelul microbian al pielii și îmbunătățește nivelul pH-ului acestuia. 

Deși nu sunt încă suficiente studii cu privire la beneficiile algelor pentru piele, nu există niciun risc prin încorporarea în rutina de îngrijire a produselor cosmetice pe bază de extracte de alge. 

Untul de corp cu ulei de măsline și extract de alge hidratează și protejează pielea, încetinind apariția semnelor îmbătrânirii. Nutrienții vegetali din uleiul de măsline și din alge ajută la obținerea unui ten moale, radiant și fin. 

Săpunul cu ulei de măsline organic și extract de alge marine conferă senzația de prospețime de care ai nevoie.