21 decembrie 2022 by Irini Olives
Pui în stil grecesc cu brânză feta și măsline Kalamata
O rețetă ușoară, simplă, cu pui crocant în stil grecesc, brânză feta și măsline Kalamata.
Ingrediente
- 400g de cartofi noi, tăiați în jumătate
- 2 linguri de ulei de măsline
- 4 pulpe de pui, cu tot cu piele
- 1½ linguriță de oregano
- 1½ linguriță de cimbru
- 200g de brânză feta, cubulețe
- 150g de măsline Kalamata, fără sâmburi
- 150g de roșii cherry
- 1 lingură de oțet
- sare și piper negru proaspăt măcinat
- felii de lămâie pentru servire
Instrucțiuni
- preîncălzește cuptorul la 200°C. Tapetează o tavă cu foaie de copt sau folie de aluminiu
- într-un bol mare, asezonează cartofii cu o lingură de ulei de măsline și puțină sare, apoi pune-i în tava pregătită. Presară pulpele de pui cu sare și piper, stropește-i cu restul de ulei de măsline și cu ierburile aromatice. Așează puiul peste cartofi, acoperă totul cât mai bine cu marginile hârtiei de copt și dă la cuptor pentru 40 de minute
- deschide pachetul cu atenție, adaugă cubulețele de feta, măslinele, roșiile și oțetul. Dă din nou la cuptor, fără să mai acoperi, până când cartofii se înmoaie și puiul este bine pătruns, aproximativ 35 - 40 de minute.
- Scoate din cuptor și servește cu felii de lămâie și salată proaspătă