Halloumi crocant în baie de sos de tomate aromat, cu gust adevărat de măslină, care îți înnebunește simțurile! Sosul din rețetă conțin rozmarin, dar acesta se poate înlocui cu mentă, busuioc sau oregano.

Îți ia doar 20 de minute, iar din cantitățile de mai jos obții 2-3 porții:

Instrucțiuni de preparare:

  • preîncălzește cuptorul 200C/180C cu ventilator/treapta 6 la gaz
  • ține blocul de halloumi între două linguri de lemn sau bețe pentru a-l felia, la intervale de 5mm. Astfel, feliile vor rămâne atașate la unul din capete. Repetă și cu al doilea bloc.
  • pune blocurile de halloumi feliate într-o tavă mică. Adaugă în jurul brânzei roșiile, ardeii, măslinele și caperele.
  • într-un bol mic, amestecă uleiul de măsline, usturoiul, coaja de lămâie, rozmarinul și fulgii de chilli. Unge amestecul peste halloumi și stropește cu el și restul legumelor din tavă. Întoarce legumele pentru a se acoperi uniform. Asezonează cu sare și piper. Dă tava la cuptor 12-15 minute, până când halloumi devine auriu, iar legumele încep să se crape.
  • presară pătrunjel pe deasupra și servește cu multă pâine prăjită.