Salată de roșii cu tapenadă de măsline
O salată diferită, de influență franțuzească, o combinație deosebită între gustul sărat al tapenadei de măsline, care evidențiază bine dulceața și sucul roșiilor. Încearc-o, te va surprinde!
Se prepară în câteva minute, mai ales dacă ai deja gata pregătită tapenada de măsline, dar poți să o prepari și pe loc, pentru o salată un pic diferită. Mai ai nevoie doar de câteva frunze de pătrunjel sau busuioc pentru decor și gata, ai obținut un platou colorat și plin de vibe pe masa ta.
Ce ai nevoie pentru această salată:
- roșii coapte
- măsline negre
- capere
- anșoa (opțional)
- usturoi
- ulei de măsline
- oțet din vin roșu
Cele mai importante sunt totuși roșiile. Ai nevoie de roșii zemoase, bine coapte. Doar feliază-le, presară-le cu puțină sare, piper și ulei de măsline, ca să obții exact ceea ce ai nevoie.
Tapenada este numele franțuzesc pentru pasta de măsline sărată, cu gust intens, preparată din măsline negre, capere, anșoa, usturoi și ulei de măsline. Se poate folosi ca un sos sau pentru uns pe pâine, iar în cazul nostru ca un dressing pentru salată.