Salata grecească cu orzo este delicioasă în orice moment al zilei, cu orice ocazie. Legumele și rucola, plus vinegreta de lămâie, o combinație cu gust revigorant! 

Ingrediente

  • paste orzo grecești - pastele le poți găti în timp ce tai legumele pentru salată. Le poți lăsa cât de moi dorești, dar al dente au textura perfectă pentru această salată.
  • roșii cherry - cel mai bine le tai în jumătate, ca să fie ușor de mâncat. 
  • castravete - îl poți lăsa și cu coajă, dacă preferi așa.
  • măsline kalamata -  poți folosi și alte măsline negre, dar măslinele kalamata sunt cele mai frumos colorate, iar gustul lor este incomparabil
  • o ceapă roșie medie, feliată după preferință
  • brânză feta - un plus de gust și de textură 
  • rucola - dacă îți place să amesteci pastele cu verdeață
  • mărar și pătrunjel proaspăt, mărunțite
  • vinegretă de lămâie

Pentru vinegreta de lămâie ai nevoie de:

 

  • suc proaspăt de lămâie
  • oțet de mere
  • miere
  • mustar de dijon

 

  • sare și piper după gust

Metoda de preparare

Ca să prepari această salată nu ar trebui să-ți ia mai mult de 20 de minute. 

Amestecul: Într-un bol mare adaugă pastele gătite, roșiile, castravetele, măslinele, ceapa roșie, cubulețele de feta, rucola, mărarul și pătrunjelul

Adaugă dressingul: Adaugă vinegreta de lămâie peste salată și amestecă bone toate ingredientele.

Servește și bucură-te!