Salata grecească cu orzo, o salată delicioasă, cu varietate de texturi
Salata grecească cu orzo este delicioasă în orice moment al zilei, cu orice ocazie. Legumele și rucola, plus vinegreta de lămâie, o combinație cu gust revigorant!
Ingrediente
- paste orzo grecești - pastele le poți găti în timp ce tai legumele pentru salată. Le poți lăsa cât de moi dorești, dar al dente au textura perfectă pentru această salată.
- roșii cherry - cel mai bine le tai în jumătate, ca să fie ușor de mâncat.
- castravete - îl poți lăsa și cu coajă, dacă preferi așa.
- măsline kalamata - poți folosi și alte măsline negre, dar măslinele kalamata sunt cele mai frumos colorate, iar gustul lor este incomparabil
- o ceapă roșie medie, feliată după preferință
- brânză feta - un plus de gust și de textură
- rucola - dacă îți place să amesteci pastele cu verdeață
- mărar și pătrunjel proaspăt, mărunțite
- vinegretă de lămâie
Pentru vinegreta de lămâie ai nevoie de:
- suc proaspăt de lămâie
- oțet de mere
- miere
- mustar de dijon
- sare și piper după gust
Metoda de preparare
Ca să prepari această salată nu ar trebui să-ți ia mai mult de 20 de minute.
Amestecul: Într-un bol mare adaugă pastele gătite, roșiile, castravetele, măslinele, ceapa roșie, cubulețele de feta, rucola, mărarul și pătrunjelul
Adaugă dressingul: Adaugă vinegreta de lămâie peste salată și amestecă bone toate ingredientele.
Servește și bucură-te!