Salată grecească cu pui
Salata grecească cu pui marinat în amestec cu roșii, măsline, ardei, castraveți și brânză feta este perfectă pentru prânz, cină sau chiar pentru o masă la pachet.
Ingredientele de care ai nevoie
- carne de pui, de preferat dezosată și fără piele
- usturoi proaspăt zdrobit
- suc de lămâie, după gust
- pătrunjel
- mix de salată verde, rucola și spanac
- legume - ardei gras, roșii, castraveți, ceapă roșie, măsline Kalamata, sau alte legume preferate
- brânză feta - se poate și fără, dar salata e mult mai gustoasă dacă o adaugi
- oțet din vin alb - oțetul adaugă o notă subtilă, ușor acidă
Cum procedezi
Într-un bol mic, bate o lingură de ulei cu usturoiul, sucul de lămâie, pătrunjelul, sare și piper. Astfel prepari marinata pentru pui.
Pune puiul într-o pungă de plastic cu fermoar și adaugă marinata. Agită puiul până este complet acoperit și lasă la marinat 30 de minute, până la o oră. Dă puiul la cuptor la 190 de grade până se rumenește, apoi scoate-l din cuptor și feliază-l pentru salată.
În timp ce puiul este la cuptor, într-un bol mare de salată amestecă verdețurile cu legumele pregătite înainte. Prepară un dressing amestecând o lingură de ulei de măsline, oțetul din vin alb, sucul de la o jumătate de lămâie, pătrunjel, sare și piper după gust. Toarnă dressingul peste salată și amestecă bine totul. Servește cu feliile tăiate de pui.
Variații ale rețetei
- folosește ardei copți în locul celor proaspeți
- completează rețeta cu orice fel de legume. Vara poți adăuga felii proaspete de dovlecei sau zucchini
- prepară rețeta dacă ai resturi de pui, pe care la adaugi pur și simplu peste salată
Prepară salata în momentul servirii, nu adăuga dinainte dressingul și nici carnea de pui.