Salata grecească cu pui marinat în amestec cu roșii, măsline, ardei, castraveți și brânză feta este perfectă pentru prânz, cină sau chiar pentru o masă la pachet. 

Ingredientele de care ai nevoie

  • carne de pui, de preferat dezosată și fără piele

 

  • usturoi proaspăt zdrobit
  • suc de lămâie, după gust 
  • pătrunjel
  • mix de salată verde, rucola și spanac
  • legume - ardei gras, roșii, castraveți, ceapă roșie, măsline Kalamata, sau alte legume preferate
  • brânză feta - se poate și fără, dar salata e mult mai gustoasă dacă o adaugi
  • oțet din vin alb - oțetul adaugă o notă subtilă, ușor acidă

 

Cum procedezi

Într-un bol mic, bate o lingură de ulei cu usturoiul, sucul de lămâie, pătrunjelul, sare și piper. Astfel prepari marinata pentru pui. 

Pune puiul într-o pungă de plastic cu fermoar și adaugă marinata. Agită puiul până este complet acoperit și lasă la marinat 30 de minute, până la o oră. Dă puiul la cuptor la 190 de grade până se rumenește, apoi scoate-l din cuptor și feliază-l pentru salată. 

În timp ce puiul este la cuptor, într-un bol mare de salată amestecă verdețurile cu legumele pregătite înainte. Prepară un dressing amestecând o lingură de ulei de măsline, oțetul din vin alb, sucul de la o jumătate de lămâie, pătrunjel, sare și piper după gust. Toarnă dressingul peste salată și amestecă bine totul. Servește cu feliile tăiate de pui. 

Variații ale rețetei

  • folosește ardei copți în locul celor proaspeți 
  • completează rețeta cu orice fel de legume. Vara poți adăuga felii proaspete de dovlecei sau zucchini
  • prepară rețeta dacă ai resturi de pui, pe care la adaugi pur și simplu peste salată

Prepară salata în momentul servirii, nu adăuga dinainte dressingul și nici carnea de pui.