Vă recomandăm această salată în stil mediteranean cu avocado și grătar de pui, cu arome grecești și ingrediente nutritive. O combinație care îți lasă gura apă de pui la grătar, măsline kalamata, roșii cherry, castraveți și avocado, pe un pat de salată proaspătă, totul stropit cu un dressing grecesc acrișor. Perfectă pentru prânz sau pentru seară, o masă sățioasă,  delicioasă și sănătoasă.

Această salată inspirată din bucătăria Mediteraneană are toate elementele esențiale ale unei mese nutritive. Salata proaspătă și crocantă este combinată cu carnea de pui plină de proteine, avocado sănătos și, mai ales, ingredientele grecești specifice. Iar partea cea mai bună este cât de repede se combină totul și se prepară salata. 

Pregătește mai întâi ingredientele pentru această salată proaspătă și plină de arome!

  • 1 căpățână de salată, de preferință romaine
  • 2 bucăți de piept de pui preparat la grătar, tăiat cubulețe
  • 250 g de paste spirale
  • 100 g roșii cherry, jumătăți
  • 1/2 castravete, feliat
  • 100 g măsline kalamata
  • 1 avocado, tăiat în jumătate, fără sâmbure, decojit și feliat
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri oțet din vin roșu
  • 1 lingură suc proaspăt de lămâie
  • 1 cățel mic de usturoi, tăiat fin
  • 1/2 linguriță muștar de dijon
  • 1 linguriță oregano, de preferință proaspăt, mărunțit
  • sare și piper, după gust

 

Cum se asamblează salata

  • într-un bol mare, se amestecă salata, cubulețele de piept de pui, pastele fierte, roșiile, castravetele, măsline și avocado.
  • într-un bol mic se prepară dressingul, amestecând uleiul de de măsline, oțetul, sucul de lămâie, usturoiul, muștarul de dijon și oregano.
  • adaugă dressingul peste salată. Presară sare și piper după gust.