Vara este pentru iubitorii de legume. Este cel mai bun moment în care ne putem bucura de castraveții crocanți, roșiile zemoase, vinetele vibrante și multe altele. Iar dacă tot avem atât de multe la îndemână, de ce să nu gătim ceva gustos cu ele?

Pentru acest sos deosebit avem nevoie de doar trei ingrediente: castravete, smântână și brânză feta. Smântâna se poate înlocui cu iaurt grecesc, care este și mai plin de proteine și nutritiv, fiind în același timp la fel de cremos. Pentru această rețetă avem nevoie de 150g de smântână, 220 g de brânză feta și castravete după gust. 

Castravetele se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari, apoi se pune într-o sită. Se presară cu puțină sare și se lasă deasupra unui bol ca să se scurgă excesul de apă. 

Când castravetele este gata, amestecă brânza feta cu smântâna sau cu iaurtul grecesc cu ajutorul unui mixer sau robot de bucătărie, până când obții o textură cremoasă. Dacă nu ai robot, poți obține același efect sfărâmând brânza feta, adăugând una-două linguri de iaurt și bătând bine, până se sparg toate cocoloașele. Adaugă castravetele ras și presară puțin piper. Gata, sosul poate fi servit!

Sosul mai poate fi personalizat după preferință dacă mai adaugi mentă, pătrunjel sau usturoi verde. Merge perfect cu felii de pâine prăjită, cu pita integrală sau cu diverse crudități.