Produsele cosmetice de îngrijire a tenului, atât de multe și atât de diverse, au un mare rival în acest ingredient simplu, care ar trebui să se găsească în orice bucătărie, uleiul de măsline. Da, e adevărat, uleiul de măsline este ingredientul natural de care ai nevoie pentru ca tenul tău să arate mai tânăr decât oricând

Beneficiile anti-age ale uleiului de măsline sunt practic infinite, atunci când este aplicat local și atunci când este consumat în mod regulat. 

Care sunt beneficiile aplicării pe piele a uleiului de măsline?

Este dovedit faptul că uleiul de măsline nu este doar pentru gătit. Acest ingredient natural este foarte valoros și unul dintre cele mai bune lucruri pe care să ți le aplici regulat pe față dacă vrei să ai un ten cu aspect tânăr, ultra-hidratat și plin. Uleiul de măsline are calități emoliente, hidratează pielea în profunzime și conține antioxidanți care luptă împotriva degradărilor provocate de radicalii liberi.  

Unul dintre compușii în care este bogat uleiul de măsline, scualanul, hrănește pielea, o protejează împotriva îmbătrânirii premature și îi conferă un aspect mai tânăr. Un alt compus antioxidant din uleiul de măsline, quercetina, are efect de regenerare a celulelor pieli, ceea ce îi menține strălucirea. În plus, uleiul de măsline extravirgin stimulează producția de colagen la nivelul pielii, reduce aparența liniilor fine și a ridurilor, calmează pielea iritată, îmbunătățește aspectul radiant al pielii. Vorbim despre o adevărată fântână a tinereții, deci!

Cu toate acestea, uleiul de măsline nu este indicat a se aplica direct pe piele. Moleculele lui sunt mari și nu pătrund ușor în piele. Din acest motiv, cele mai recomandate sunt produsele de îngrijire pe bază de ulei de măsline, formule create de experți. O altă variantă constă în asocierea uleiului de măsline cu un ulei cu rol carrier, care să îl ajute să pătrundă mai bine în piele și să aducă astfel beneficiile de hidratare și antioxidante.

Care sunt beneficiile consumului de ulei de măsline?

Pe lângă beneficiile incredibile ale aplicării uleiului de măsline direct pe piele, consumul uleiului de măsline contribuie și la îmbunătățirea sănătății pielii, acționând de la interior. Uleiul de măsline extravirgin este o sursă impresionantă de antioxidanți, care protejează celulele împotriva degradării produse de oxidare. În plus, pe lângă antioxidanți, mai conține polifenoli, mai precis hidroxitirozol, care practic absoarbe radicalii liberi și luptă împotriva problemelor asociate îmbătrânirii, precum bolile de inimă, hipertensiunea arterială și colesterolul, dar și anumite tipuri de cancer.

Pentru a beneficia la maximum de aceste beneficii anti-age, trebuie să alegem un ulei de maăsline extravirgin, cu un conținut ridicat de polifenoli. Cu cât măslinele din care este obținut uleiul sunt culese mai devreme, cu atât uleiul este mai bogat în polifenoli, iar beneficiile de sănătate asociate sunt la nivelul maxim.